Hoera, Shaggies 1 jaar!

Shaggies bestaat een jaar en daar zijn we F*cking trots op. Een jaar geleden lanceerden we ons condoomabonnement-idee en dat werd met veel enthousiasme ontvangen. Naast onze banen als marketeer en journalist waren we ineens ook webwinkeleigenaar en rubberverkoper, maar we hadden geen idee wat dat precies inhield.

We hadden een concept en een businessplan en dachten dat de rest zichzelf wel zou regelen. Dat was wat naïef. Het afgelopen jaar heeft bijna niets zichzelf geregeld, alles kostte veel meer tijd dan gepland en ondanks het gedoe was het het honderd keer leuker dan we ooit hadden kunnen verwachten.

Dit is wat wij hebben geleerd van 1 jaar Shaggies:

#1 Dat het technisch mogelijk is, betekent niet dat het ook werkt
Natuurlijk kan je heel makkelijk zelf een site maken, natuurlijk kan je prima zelf een webwinkel inrichten, er een betaalsysteem aan koppelen en dan een partner vinden die de automatische incasso’s voor je regelt. Appeltje-eitje. Maar het allemaal tegelijk werkend krijgen en houden zonder foutmeldingen is zo goed als onmogelijk. Menig helpdesk medewerker is gek geworden van al onze vragen. Gelukkig waren er genoeg mensen met verstand van techniek die ons uit de brand hebben kunnen helpen.

#2 Niet iedereen gebruikt de hele tijd condooms
Wijze les: scheermesjes zijn geen condooms. Wij hadden het aantal mensen dat op reguliere basis condooms gebruikt een beetje overschat. En daarmee ook het aantal mensen dat het wel tof zou vinden om een condoomabonnement te nemen. Blijkbaar doen jullie het zeer onregelmatig, dat condooms kopen. De losse verkoop tak van shaggies loopt gelukkig een stuk beter!

Daarnaast hadden wij ons best gedaan goede condooms voor een schappelijke prijs te selecteren. Dat bleek niet de meest slimme move. Mensen die condooms gebruiken, blijken enorm gehecht aan hun eigen merk en soort. En ze gaan ook niet per se voor een schappelijke prijs, ze willen vooral betrouwbaar en dun. Dus missen jullie een merk bij ons, laat het vooral even weten!

#3 We kunnen het niet alleen en dat hoefde ook niet
Een bedrijf als Shaggies opstarten kan je niet alleen. En dat hoefde gelukkig ook niet. De  hulp die we in het proces hebben ontvangen was onverwacht en hartverwarmend. Van de vormgeving van de site en het drukwerk, tot de waardevolle adviezen van andere condoomaanbieders en postverwerkingsbedrijven en de hulp van vrienden ons bijstonden met inpakken en enveloppen vullen en natuurlijk iedereen die rubbers bij ons heeft besteld. Het was allemaal onverwacht, superlief en meer dan welkom.

Hoe het komende jaar eruit gaat zien voor Shaggies weten we nog niet. Zoals je al las bij #1: het is een fantastisch leuke speeltuin, maar zakelijk gezien nog niet zo’n succes als we hadden gehoopt. We gaan met een glaasje bubbels in de hand eens kijken hoe het beter kan en als we dat uitgevogeld hebben, hoor jij het als eerste.

Happy Shagging!  

Tosca & Anne

Oh, heb je nog condooms nodig? Met de code shagme krijg je 20% verjaardagskorting in de ShagShop.